Een beeld verhaal van 10 meter papier 

Oppervlakte is een illusie, maar diepte is dat ook

Onder begeleiding van Rieks Swarte, een bekende Haarlemse theatermaker en ontwerper, ga je een rolschilderij maken van vele meters breed en nog geen halve meter hoog. Een woordloos verhaal van beelden.
Als je een beetje gevoel voor tekenen hebt en goed met papier scheuren en papierknippen overweg kunt moet het lukken om zo’n verhaal te kunnen vertellen. Wat het precies gaat worden ligt nog in het verschiet.

Rieks Swarte maakte ooit de voorstelling HET TAPIJT over het Tapijt van Bayeux, waarin de slag bij Hastings op een borduurwerk van 40 cm hoog en 70 m lang wordt uitgebeeld.

Praktische informatie

Dag en tijd: Zondag 15.00 tot 17.00
Data: 30 april, 7, 14, 21 mei, 4, 11, 18 juni 2023
Locatie: De Schakel | Pijnboomstraat 17 Haarlem

Deelname bedraagt € 35,00
Met de HaarlemPas is deelname gratis.
Heb je geen HaarlemPas en is de bijdrage te hoog? Neem dan contact met ons op en we zoeken naar een oplossing.

Rieks Swarte 1

Wie is Rieks Swarte?

Rieks Swarte is theatermaker/ ontwerper/ poppenspeler/ acteur. Theater maken houdt voor hem alles in wat er bij komt kijken. Niets ligt vast. Alles is mogelijk. Swarte had twee decennia zijn eigen Haarlemse theatergezelschap. Er werden speelgoedvoorstellingen gemaakt, net als collegevoorstelling, Locatievoorstellingen als schouwburgproducties. Hij werkte ook voor verschillende grote theaters in Nederland en België. Op dit moment speelt de kleutervoorstelling TOETIE! en is er in de weekenden zijn collegevoorstelling te zien in Teylers Museum: DE LORENTZFORMULE. 

Voor goudmakers wil hij aan de slag met een woordeloos verhaal, dat op een lange rol wordt uitgetekend. Ook als het niet op theater lijkt, is het toch theater. 

Meer informatie: www.rieksswarte.nl