‘Beeldende brieven naar andere tijden’

Naar wie zou jij nog in alle rust een brief willen schrijven? Het schrijven gaat hand in hand met tekenen, schilderen en andere technieken. Een avontuur op papier!

 

Brieven schrijven is van andere tijden; dat doen we niet meer. Terwijl het zo’n mooie rustige en persoonlijke manier is van communiceren met iemand, die ver weg is. De bijeenkomsten ‘Beeldende brieven naar andere tijden’ gaan over aandacht en persoonlijke inzet.

Het brief schrijven wordt benaderd vanuit de beeldende kunst: het schrijven gaat hand in hand met tekenen, schilderen en andere technieken. Het gaat er om dat je aan iemand iets gaat vertellen over jezelf: via beeld, in combinatie met het schrijven. Het gaat er ook om dat je je kwetsbaar durft op te stellen in het werk dat je maakt. Je bepaalt zelf aan wie je uiteindelijk de brief gaat schrijven: aan iemand die je nu kent, aan iemand die je vroeger kende, aan iemand uit het verleden, een voorouder, etc.

In deze bijeenkomsten ga je leren te vertellen via beeld, op een directe en ongehinderde manier. In combinatie met het schrijven wordt het persoonlijk.

Praktische informatie

Locatie | Wijklab Haarlem Noord | Delftlaan 327
Dag & Tijd | Maandag van 14.00 – 16.30 uur
Data | 11 en 25 april, 9, 23 en 30 mei, 13 juni 2022
Eindpresentatie |
zaterdag 25 juni 2022

Deelname is gratis. Goudmakers wordt je aangeboden door verschillende fondsen.

Wie is Pietsjanke Fokkema?

Ik ben beeldend kunstenaar, vooral met tekenen, maar ik gebruik ook andere technieken. Vaak samengebracht in tentoonstellingen. Of projecten in samenwerking met musea. Zoals met het Fries Museum, waar ik een installatie heb gemaakt over mijn verleden. Op basis van dit project heb ik het boek Utwrydsk  gemaakt. Momenteel werk ik samen met het Teylers Museum en Mister Motley. Ik schrijf brieven naar mensen die te maken hebben (gehad) met het Teylers Museum.

Daarnaast geef ik les op het beeldende vlak, onder andere in Studio37 in Haarlem. Graag ga ik samen met jouw op onderzoek uit en de diepte in.

Een impressie van het werk van Pietsjanke vind je op www.pietsjankefokkerma.nl