Bewegingstheater en dans | ‘Horen, zien en zwijgen’ 

Hou je ook van bewegen en dansen op swingende muziek? Het worden acht avontuurlijke bijeenkomsten waarin je scènes maakt rondom een thema. Op eigen wijze en in eigen tempo!

We gaan werken vanuit beweging én met muziek. Uitgangspunten zijn dagelijkse handelingen, emoties of meer abstracte begrippen zoals de liefde. We gaan met elkaar in gesprek, ontdekken dingen en maken scènes rondom het thema ‘horen, zien en zwijgen’.

Ook maken we gebruik van de mogelijkheden die de ruimte en de materialen ons bieden. Deze scènes worden door middel van spel, dans en beweging aan elkaar verbonden tot een theatrale voorstelling die we op 25 juni in de middag een paar keer voor publiek spelen.

We gaan uit van ieders eigen fysieke- en expressiemogelijkheden. Ook als je geen been in je nek kunt leggen ben je welkom, misschien juist! Lijkt het je spannend, dat mag! Waar het om draait is dat we elkaars creativiteit, passie en energie voeden en samen zorgen voor een geweldige ervaring.

Praktische informatie

Locatie | Schoterhof | Plesmanplein 10
Dag & Tijd | Maandag, 14.30 – 16.30 uur
Data | 25 april, 9, 16 en 23 mei, 13 en 20 juni 2022
Kennismaking | Maandag 11 april, 14.30 – 16.30 uur
Eindpresentatie | Zaterdag 25 juni 2022

Deelname is gratis. Goudmakers wordt je aangeboden door verschillende fondsen.

Wie is Janny Hofman?

Ik ben afgestudeerd als mimedocent aan de Amsterdamse Theaterschool. En daarnaast me gespecialiseerd in West-Afrikaanse dans. Nadat ik in verschillende theaterproducties heb gespeeld, ben ik les gaan geven aan volwassenen en kinderen: lessen op het gebied van spel, mime, beweging en dans.

Sinds vele jaren ben ik in de zomer te vinden op theaterlandgoed Charme in Frankrijk. Daar maak ik samen met de deelnemers in 1 dag tijd voorstellingen op locatie, gebruik makend van de materialen en omgeving. Zoals de foto hierboven, waar de deelnemers een dans uitvoerden zonder de scheerlijnen van de grote tent los te laten. Ik kijk altijd naar mogelijkheden.

Meer informatie over Janny vind je op: www.jannyhofman.nl