Een kunstwerk maken van Klei

Een beeld voor Noord

Samen één groot kunstwerk maken van klei. Met de groep gaan we brainstormen, een plan maken, schetsen, ontwerpen, modellen maken en samen met de handen in de klei het kunstwerk opbouwen.

Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Camile Smeets ga je creatief aan de slag met het thema verbinding: verbinding met jezelf, met de buurt en met de anderen. We gaan eerst inspiratie opdoen en ideeën verzamelen. Dan beginnen we met schetsen in klei. De modellen die jij maakt, worden gebakken tot keramische beeldjes en neem je na het project mee naar huis. Vervolgens gaan we samenwerken en creëren. Lekker kleien en het beeld opbouwen. Nadat het kunstwerk is gebakken en geglazuurd, gaan we het samen plaatsen in de binnentuin van de Bibliotheek in Haarlem Noord.

Praktische informatie

Dag en tijd: Zaterdag 10.30 tot 12.30 uur
Data: 15, 22, 29 april, 6, 13, 20 mei, 24 juni 2023
Locatie: Bibliotheek Haarlem Noord | Planetenlaan 170 Haarlem

Deelname bedraagt € 35,00 
Met HaarlemPas is deelname gratis.
Heb je geen HaarlemPas en is de bijdrage te hoog? Neem dan contact met ons op en we zoeken naar een oplossing.

 

Wie is Camile Smeets?

Camile Smeets studeerde in 2009 af aan de Keramiekafdeling van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daar specialiseerde zij zich in het maken van grote sculpturen. Ze stamt uit een familie van kunstenaars en heeft een atelier in Lijnden. 

‘Mijn beelden zijn het resultaat van een zoektocht waarin ik me laat leiden door mijn fantasie. Het is een ontdekkingsreis, waarbij ik mijn creativiteit volg. Het maken van beelden is voor mij dromen in klei. Het ontastbare dat tastbaar wordt gemaakt voordat het vervaagt.’

Een impressie van het werk van Camile vind je op www.camilesmeets.nl