Maak een kleurrijk wandkleed van stof

Hou je van stoffen, verven, en handwerken zoals borduren? Doe mee aan het maken van een groot uniek wandkleed van stof! Kunstenaar Jolanda de Meester helpt je bij het toepassen van meerdere technieken. Zo ga je lappen stof marmeren met verf. Marmeren is een techniek om papier of stof een mooie textuur te geven met bijzondere patronen. Ook kun je met naald en draad en tuften allerlei moois maken. Tuften is een methode om hoogpolig textiel te maken. Daarnaast leert Geja Muffels je wol verven en borduurtechnieken. Kortom, genoeg opties om een samen te experimenteren en een prachtig kleed te maken!

Praktische informatie

Dag en tijd: Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur
Data:  15, 22, 29 mei / 5, 12, 19, 26 juni
Locatie: Stichting Turquoise, Prinses Beatrixplein 51-53

Deelname bedraagt €15,- voor 7 workshops. Kun je het niet betalen dan kun je gratis meedoen.

Wie is Jolanda de Meester?

Even voorstellen, ik ben Jolanda de Meester, en samen met Karen Steenwinkel vorm ik een kunstenaarsduo waar fotografie en textiel samen komen. In ons vrije werk zijn thema’s als dromen, verbinding met elkaar, en dichter bij je eigen natuur komen een ronde draad. 

www.cuttingthecake.nl

 

 

 

 

 

 

 

Wie is Geja Muffels?

In 2014 startte Geja naast haar sociale werk met Draadkracht. Ze herontdekte zelf de kracht van handwerken en besloot deze ervaring in te zetten om mensen via draad te verbinden. Letterlijk Draadkracht. In eerste instantie met bijzondere fabrieksgarens. Later begon Geja met het zelf verven van (duurzame) garens. Omdat er niets leuker is dan te werken met unieke zelf geverfde garens.

Ervaar de magie van het creatief wolverven. Mindfull, verbindend, duurzaam en uniek.

www.draadkracht.nu