Community kunstprojecten met, voor en door buurtbewoners

Vanaf april 2022 staat Haarlem Noord in het teken van kunst en cultuur. Het project Goudmakers nodigt buurtbewoners uit om onder professionele begeleiding alles over theater, muziek en kunst te (leren) creëren. Deelname is gratis en ervaring of talent is niet nodig. Op 25 juni is de eindpresentatie, op bijzondere plekken in Haarlem Noord.

Zeven verschillende culturele professionals helpen buurtbewoners met het tot stand komen van bijvoorbeeld een expositie met beeldende brieven, een buurttheater voorstelling, een percussie concert, een mobile van vogels van mozaïek, een kunstwerk van stof uit kleding afkomstig uit de wijk, verrassende straatkunst en een swingend optreden met beweging en dans. 

‘Met het project Goudmakers willen we mensen die hier normaal gesproken niet zo makkelijk de kans toe krijgen gelegenheid geven zich creatief te uiten. We maken een verbinding tussen verschillende inwoners van Haarlem Noord; jong, oud, diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveau’ aldus Eva Durlacher, artistiek leider van Goudmakers. De bijeenkomsten vinden plaats in het noordelijkste gedeelte van Haarlem Noord. Wijken in Haarlem waar normaal gesproken minder cultureel aanbod is. We hopen hiermee de drempel van ‘kunst maken’ te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt. Deelname aan Goudmakers biedt de kans om je creatieve talenten te (her)ontdekken en contact te maken met de buurt en haar bewoners.’

Volwassen bewoners in Haarlem Noord zijn welkom om mee te doen. Ervaring of talent is niet nodig en deelname is kosteloos. Per project zijn er beperkt aantal plaatsen. Op zaterdag 9 april start het eerste team van deelnemers en culturele professionals, waarna in de loop van april elk team van start gaat.

Kijk op www.goudmakers.nl voor meer informatie en om je aan te melden. Of bel of mail naar Debbie Claassen: 06-54246265, info@goudmakers.nl.

Goudmakers is een samenwerking tussen Hart, Kennemerhart Oppeppers en Stichting Gouden Verhalen. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van de gemeente Haarlem, VSBfonds, stichting RCOAK, Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn en J.C. Ruigrok stichting.