Verrassende straatkunst | ‘Het glimlach project’

Voor wie nieuwsgierig is en er van houdt anderen te verrassen. Eindelijk kunnen we elkaars glimlach weer bewonderen. Ontlok die in je eigen straat of buurt! Samen bijzondere dingen bedenken!

 

Ben jij nieuwsgierig en hou je ervan anderen te verrassen? Wil je meehelpen je straat vrolijker te maken met urban art en publieke interventies? Dan is dit project echt iets voor jou!

We verzinnen veel kleine projecten waarmee we mensen op straat (en onszelf!) een glimlach kunnen ontlokken. We bekijken en bespreken urban art voorbeelden uit de hele wereld en oefenen in een atelier. Ik geeft oefenopdrachten om kennis te maken met urban art. En alle spullen die we nodig hebben verzamelen of maken we zelf.

We maken projecten met de hele groep, maar ook in duo’s of alleen. Elk project testen we buiten op straat om te kijken of het werkt. Tijdens de Goudmakersdag voeren we de leukste projecten (nog een keer) uit.

Iedereen is welkom om zich aan te melden, van jong tot ouder. Niemand hoeft ervaring te hebben met creatieve technieken of urban art. We zoeken nieuwsgierige mensen die heel graag andere mensen verrassen. Ben jij zo’n iemand? 


Wat is urban art?

Kunst op straat, gemaakt door mensen die dat zelf willen doen. Graffiti is het meest bekend, maar er zijn ook 3D kunstwerken en gebeurtenissen (interventies, acties, flashmobs).


Praktische informatie

Locatie | Buurtwinkel Marsmanplein | Generaal Spoorlaan 140
Dag & Tijd | Zaterdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur
Data | 9, 23  en 30 april – 7, 14, 21, 28 mei – 4, 11 en 18 juni 2022
Eindpresentatie | 25 juni 2022

Deelname is gratis. Goudmakers wordt je aangeboden door verschillende fondsen.

Wie is Hans Bossmann?

Ik heb veel ervaring als kunstenaar en kunstdocent. Mijn doel is om mensen te verrassen en hedendaagse kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Ik werk het liefst met anderen samen en nodig altijd mensen uit om mee te doen. Mijn werk is niet bedoeld om te bekijken als een bezoeker maar juist om mee te maken. Ik werk buiten op straat of op plekken waar iedereen mag komen zoals een bieb, winkelcentrum of kringloopwinkel.

Je vindt me op www.hansbossmann.nl

 

Foto | Studio Orimi Antwerpen